Miskraam verwerken

Miskraam verwerken?

Wil je je miskraam verwerken? En heb jij daarbij hulp nodig? Heb je last van veel verdriet en kan je het niet loslaten? Of heb je last van herbeleving, angst, vermijdend gedrag, somberheid of prikkelbaarheid? Ook als je merkt dat je je anders voelt na de miskraam dan kan dat een teken zijn dat het toch meer met je doet dan je dacht.

Een miskraam kan een ingrijpend verlies zijn of een traumatische ervaring. Als je merkt dat deze ervaring voor jou zo ingrijpend is dat je overspoelt wordt door emoties en ook als je niet zo goed weet wat hiermee te doen. Maar ook als je er langer mee zit dan dat je normaal vindt en als je het gevoel dat de wereld om je heen (een beetje) stilstaat. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken bij de verwerking.

 

 

Klachten

Indien je merkt dat je na je miskraam last hebt van:

 • erg veel verdriet
 • onbegrip en machteloosheid
 • het niet kunnen loslaten
  herbeleving,
   nachtmerries/flashbacks van de miskraam
 • vermijdend gedrag, niet willen praten over de miskraam
 • angst, hulpeloosheid of verschrikking als je aan je miskraam denkt
 • verhoogde prikkelbaarheid, kort lontje, concentratieproblemen of slaapproblemen
 • negatieve gedachtes en gevoelens over jezelf, anderen en de wereld

Werkwijze miskraam verwerken

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een plan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de coaching aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

De Vrouwencoach helpt jou door middel van een kortdurend traject. Jij staat als mens bij ons centraal. De Vrouwencoach luistert naar jou en jouw verhaal en geeft je steun, inzicht en handvatten om daarna weer zelf verder te kunnen. Een traject kan bestaan uit coachgesprekken, EMDR, hypnose en acceptance en commitment therapie (ACT).

Maak een afspraak

Wil jij weten of therapie voor het verwerken van je miskraam iets voor jou kan betekenen?

Neem dan met mij met op via:

06 510 38 258 of info@devrouwencoach.nl

 

Wij zijn lid van de NFG voor vergoedingen vanuit het aanvullende pakket.