Vrouwencoach opleiding

Niets is mooier dan een ander steun, inzicht en handvatten te geven

Coach opleiding rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap.

Je vind het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden, maar je wilt meer…

 

Steun, inzicht en handvatten geven

 

Een vrouw écht kunnen helpen om meer te kunnen ontspannen, genieten en zich veilig te voelen. Dat is wat je wilt! Je voelt je vaak machteloos als je een vrouw ziet struggelen.  Je wilt graag vrouwen kunnen coachen die uit balans zijn en rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. Je zou graag de coachingsvaardigheden en werkvormen leren om deze vrouwen verder te kunnen helpen. .

Herken jij je hierin?

Zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders?

 Ben jij zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders? Bijvoorbeeld als fysiotherapeut of verpleegkundige? En weet jij niet zo goed hoe je er het beste mee om kunt gaan wanneer een vrouw emotioneel is of het zwaar heeft? Weet je dan niet altijd wat je kan doen of zeggen?

Of ben je maatschappelijk werker of psycholoog en wil je je specialiseren? De zorgverleners rondom de vrouw maken vaak of zij ervaringen als traumatisch of juist positief ervaren. Daarnaast sta je dicht naast de vrouw, waardoor jij de mogelijkheid hebt iets te veranderen. Een hele belangrijke rol heb jij dus! Wil jij er voor je patiënten zijn en ze een veilige omgeving kan bieden en ze coachen door een moeilijke tijd?

Verloskundige en wil je dat stukje extra bieden?

Zie jij in de praktijk regelmatig vrouwen die last hebben van een traumatische bevalling of somberheid en stress ervaren tijdens of na de zwangerschap? Zou jij wat meer handvatten willen hebben om deze vrouwen beter te kunnen ondersteunen?  Zodat vrouwen meer in balans zijn en met vertrouwen de bevalling en kraamweek tegemoet gaan.

Ben je ervaringsdeskundig?

Heb je uit eigen ervaring meegemaakt heeft hoe het is om geen roze wolk te hebben? Of heb jij lang in een vruchtbaarheidstraject gezeten voor je zwanger werd?  Of ben je ongewenst kinderloos? En heb je van daaruit het verlangen gekregen om een coachopleiding te volgen en andere vrouwen te coachen? Je eigen ervaring als jouw unieke kracht inzetten? En dat te combineren met kennis van de psychologie en coaching vaardigheden?
Als ervaringsdeskundige is het fijn als je enige achtergrond hebt in persoonlijke ontwikkeling, coaching of gespreksvoering. Heb je dat niet? Dan kijken wij voor je mee wat nodig is om de vrouwencoachopleiding te volgen. 

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

 

 

Met De Basis Vrouwencoach Opleiding leer jij hoe je zelfstandig een coachtraject kunt uitvoeren!

 

Opleiding De Vrouwencoach

 

Ik ben Laura en geef de vrouwencoachopleiding samen met gastdocenten.

In deze opleiding combineer ik mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog in combinatie met mijn eigen ervaring en ervaring uit mijn praktijk als vrouwencoach. Ik heb een eigen coachopleiding ontwikkeld speciaal voor het coachen van vrouwen rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. 

De basis vrouwencoachopleiding is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes en technieken. Hierdoor kan je cliënten helpen om het beste uit zichzelf in deze periode in haar leven te halen. En ook op lange termijn effecten te bereiken. Je weet niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet.

docentvrouwencoachopleiding

De Vrouwencoachopleiding

 

De coachopleiding bestaat uit 4 pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, psychologie, coachingsvaardigheden en coachtechnieken.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat om wie jij bent als persoon en coach. Je gaat kritisch reflecteren op jouw handelen als coach. Want reflecteren is de basis voor je verder ontwikkelen als coach. Je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen. Gaat jouw eigen persoonlijke en professionele leerdoelen opstellen en kan hier op reflecteren en mee aan de slag binnen de opleiding. 

 

Psychologie

Psychologie gaat in op wetenschappelijke kennis over specifieke psychische problematiek en psychopathologie rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. Zo worden ongewenste kinderloosheid, rouw, (parentale) burn-out, postpartum depressie en bevallingstrauma behandelt. En leert ook wat jouw bijdrage kan zijn en wanneer je beter kan doorverwijzen.

 Coachingsvaardigheden

Coachingsvaardigheden zijn nodig om goede gesprekken te voeren en een cliënt het gevoel te geven echt gehoord te worden.  Je leert hoe je aandachtig kunt luisteren en open vragen kunt stellen en tot de kern kunt komen. Hoe je iemands doelen, hindernissen en hulpbronnen duidelijk naar boven kan krijgen met behulp van het coachmodel. En leert een heel coachtraject van intake tot evaluatie en afronding uit te voeren. Waardoor je samen met je cliënt stappen kan gaan zetten.  

 

Coachingstechnieken

Om iemand verder te kunnen helpen is het ook belangrijk om verschillende coachtechnieken in huis te hebben. In de opleiding komt een veelvoud aan coachtechnieken aan bod: als ACT (acceptance en commitment therapie), oplossingsgerichte therapie, geweldloze communicatie en zelfcompassie aan bod. Je krijgt veel tools en handvatten waarmee je cliënten verder kunt helpen. 

Hoe ziet de opbouw van de opleiding eruit?

Gratis oriëntatie gesprek

Voorafgaand aan de vrouwencoach opleiding vind er een telefonisch persoonlijk oriëntatie gesprek plaats. In dit gesprek maken we helder wat jij wilt leren in de opleiding en wat je ermee wilt bereiken.  Ook kan ik je meer vertellen over de opleiding en kan je alle vragen stellen die je hebt.  Zo kijken we samen of de opleiding passend is voor jou.

i

Lesdagen

We besteden uitgebreid aandacht aan het ontwikkelen van jouw  coachingsvaardigheden en technieken en kennis over psychologie en psychopathalogie. Je leert hoe je écht met volle aandacht kan luisteren, kan aansluiten bij de ander en vragen te stellen om tot de kern te komen. 

Eigen coachtraject

Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen die je kan gaan inzetten als coach.  Vooral door veel te oefenen en te doen. Je gaat een eigen coachtraject uitvoeren met een oefencliënt. Je leert een volledig coachtraject uit te voeren van intake tot evaluatie. 

Investering

 

Deze opleiding bied een basis voor coaching rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. De plekken voor deze opleiding zijn beperkt. Het minimum aantal deelnemers is 8 tot maximaal 12.

De investering van deze complete opleiding is €3195 BTW vrij (wegens CKBRO vrijstelling) en duurt gemiddeld 6-9 maanden.  De opleiding omvat 12 lesdagen en is inclusief een gratis telefonisch oriëntatie gesprek, koffie/thee, uitgebreide lunch, versnapering, locatie en cursusmateriaal (een reader en werkmap).

De lesdagen zijn de basis van dit traject. Daarnaast voer je zelf een coachtraject uit van intake tot evaluatie en afronding. En volg je intervisie met je studiegenoten, tussen iedere bijeenkomst 3 uur. De tijdsinvestering van de opleiding is zo’n 8 uur per week bij de opleidingsduur van 9 maanden en zo’n 12 uur per week bij de opleidingsduur van 6 maanden.

 

Vergoedingsmogelijkheden/ Subsidie

 Heb je een werkgever? Informeer dan bij je werkgever voor mogelijkheden in het bijdragen in de kosten. Ik kan een offerte opmaken voor je werkgever. 

Zakelijk aftrekken: Je kan de kosten van de opleiding opgeven bij je belastingaangifte onder zakelijke kosten.

Subsidie: voor Zzp’ers of aan te vragen door je werkgever in de regio Zwolle
Krijg 50% van de kosten gesubsidieerd
Lees hier meer: https://www.upgradejezelfregiozwolle.nl/

 

 

Gastdocenten

 

Simone Sinjorgo – Ongewenste kinderloosheid en miskraam

Simone is psychosociaal lichaamsgericht therapeut, ervaringsdeskundige en trainer. “Als jong meisje droomde ik van een groot gezin. Toen ik trouwde leek dat zo logisch. Het liep anders dan mijn gewenste ‘verwachting’. Als de dag van gisteren kan ik me de uitslag nog herinneren. Flinke misvorming van mijn baarmoeder en mijn ex sterk verminderd onvruchtbaar. Die dag ging ik een beetje dood.”
Sinds februari 2009 heb ik een eigen praktijk en steun ik vrouwen, mannen en stellen bij miskraam, vruchtbaarheidsbehandelingen en in hun proces van ongewenst kinderloos zijn. Het is mijn wens dat iedereen in een fertiliteitstraject vanuit ontspanning keuzes kan maken bij de dilemma’s die het met zich meebrengt. En het is ook mijn wens dat iedereen die ongewenst kinderloos is weer volop kunnen genieten van hun leven zonder kinderen.

 

Saskia Assenbroek

Perinataal counselor en systemisch coach bij mentale klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling | ervaringsdeskundige postnatale depressie | Auteur ‘Heb je mij gezien?’ | Coach met Aandacht
Als systemisch coach en perinataal counselor ga ik graag met je in gesprek, heb ik een luisterend oor en help ik je om te kunnen omgaan met deze gevoelens en gedachtes. Indien nodig, zal ik je doorverwijzen voor andere passende hulp.
Ik ben moeder van een dochter (2010) en een zoon (2012). Na beide geboortes, kreeg ik een postpartum (=postnatale) depressie. Daardoor weet ik hoe heftig zo’n periode kan zijn als het anders loopt dan je verwacht en gehoopt had.
Daarnaast zet ik me ervoor in dat zorgprofessionals beter in staat zijn om een postpartum te signaleren en sneller juiste hulp te kunnen bieden.

Accreditatie

 

KNOV: Categorie A: 16 PE punten/ categorie D: 60 PE punten
NFG: 24 PE punten bijscholing algemeen

 

Meer informatie of brochure?

Wil jij vrouwen helpen om weer in balans te zijn? Mail info@devrouwencoach.nl of bel 06 51038258. Ik kan je dan een brochure sturen of een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek met je plannen om te kijken of de opleiding bij je past.

 

Data Vrouwencoachopleiding 2024 (voorjaar)

Locatie: Happy Yogi Apeldoorn,
Slot 2 daagse in Ninvonhuis in Hall 

VOL

12 Dagen van 10.00 uur tot 16.30 uur

Start Februari 2024 (Reeds gestart, VOL)

Data Vrouwencoachopleiding 2024 (najaar)

Locatie: Happy Yogi Apeldoorn,
Nivonhuis in Hall (Eerbeek)

No 10 plekken beschikbaar

12 Dagen van 10.00 uur tot 16.30 uur

Start Oktober 2024

Op de woensdag en donderdag

27 en 28 november
8 en 9 januari
5 en 6 februari
5 en 6 maart
14 en 15 mei
11 en 12 juni

 

Ik ervaar deze opleiding als een hele waardevolle toevoeging op mijn basisopleiding. Het geeft concrete inzichten en en toepassingen om vrouwen bij te staan op vele momenten in haar leven en om haar weer in haar kracht te zetten.

Hele goede theoretische opleiding, is niet oppervlakkig maar gaat de diepte in zodat je vrouwen echt kan coachen in de praktijk. De combinatie met oefenen is heel fijn en gelijk goed toepasbaar. Kwalitatief een goede opleiding.

Heel specialistische coachopleiding waar je de basis van het coachen leert binnen een relatief onbekend terrein.

Ja, ik wil graag meer weten

 

Mail: info@devrouwencoach.nl of bel 0651038258. Wij nemen binnen 48 uur contact op.