Vrouwencoach opleiding

Niets is mooier dan een ander helpen te ondersteunen in de meest kwetsbare periode in het leven

Coach opleiding voor coaching rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap.

Je vind het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden, maar je wilt meer….

 

 

Steun, inzicht en handvatten geven

 

Een vrouw écht kunnen helpen om meer te kunnen ontspannen, genieten en zich veilig te voelen. Dat is wat je wilt! Je voelt je vaak machteloos als je een vrouw ziet strugglen.  Een vrouw die tijdens haar vruchtbaarheidstraject je verteld dat ze alweer niet zwanger is geworden; je een vrouw niet over haar bevalling durft te praten of als een moeder vol spannig haar tegenstribbelende peuter van school haalt. Je moet je inhouden om niet te helpen en ongevraagde goedbedoelde adviezen te geven. Je wilt graag vrouwen in deze siuaties kunnen coachen. Ze meer zelfvertrouwen willen geven en helpen om een nare ervaring te verwerken.

 

 

 

 

Herken jij je hierin?

Moeder en wil je andere moeders ondersteunen?

Heb je uit eigen ervaring meegemaakt heeft hoe het is om geen roze wolk te hebben? Ben je als moeder erg onzeker geweest? Of heb jij lang in een vruchtbaarheidstraject gezeten voor je zwanger werd? En heb je van daaruit het verlangen gekregen om een opleiding te volgen andere vrouwen te coachen? Je eigen ervaring als jouw unieke kracht inzetten? En dat te combineren met kennis van de psychologie en coaching vaardigheden?

Verloskundige en wil je dat stukje extra bieden?

Zie jij in de praktijk regelmatig vrouwen die last hebben van een traumatische bevalling of somberheid en stress ervaren tijdens of na de zwangerschap? Zou jij wat meer handvatten willen hebben om deze vrouwen beter te kunnen ondersteunen?  Zodat vrouwen meer in balans zijn en met vertrouwen de bevalling en kraamweek tegemoet gaan.

Kraamzorg

Niet alleen door je goede zorg, maar ook door goed te luisteren naar de kraamvrouw en haar tools en handvatten te kunnen geven om om te kunnen gaan met alles wat er op haar afkomt? Om haar te helpen grenzen te stellen bijvoorbeeld naar de kraamvisite en om te gaan met haar babyblues of bevallingstrauma? En haar goed voor zichzelf te laten zorgen? Want jij wil niets liever dan een blije moeder en kindje achterlaten.

Verpleegkundige en werk jij met (aanstaande) ouders?

Ben jij verpleegkundig in een vruchtbaarheidskliniek, op de kraamafdeling of neonatologie? En vindt jij het soms moeilijk om om te gaan wanneer een vrouw emotioneel is of het zwaar heeft? Weet je dan niet altijd wat je kan doen of zeggen? De zorgverleners rondom de vrouw maken vaak of zij ervaringen in het ziekenhuis als traumatisch ervaren. Een hele belangrijke rol heb jij dus! Wil jij er voor je patiënten zijn en ze een veilige omgeving kan bieden en ze coachen door een moeilijke tijd?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Hoe zou het voor je zijn als je…

✔ Vrouwen kan coachen naar meer (veer)kracht?

✔ Vrouwen ondersteunen om met meer rust en vertrouwen hun vruchtbaarheidstraject kunnen doorstaan?

✔ Vrouwen met jouw ondersteuning meer kunnen genieten van de zwangerschap/ kraamweek en het moederschap?

✔ Technieken en oefeningen kan toepassen die helpen bij de verwerking van trauma, angst en rouw?

✔ Je weet wat je wel en juist net niet moet zeggen tegen vrouwen die het moeilijk hebben?

✔ Kan signaleren wanneer een vrouw last heeft van stress, somberheid, trauma of angst?

✔ Je vrouwen kan helpen keuzes te maken? Hun waarden naar boven te brengen en hoe zij meer de keuzes kan maken en dingen kan gaan doen die voor haar belangrijk zijn?

✔ Je de tools en handvatten kent en weet toe te passen die een vrouw helpen om meer rust in haar hoofd te krijgen en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?

 

 

 

Met De Vrouwencoach Opleiding kan jij dit bereiken!

 

Opleiding De Vrouwencoach

 

Ik ben Laura en geef de opleiding tot vrouwencoach. In deze opleiding combineer ik mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog in combinatie met mijn eigen ervaring en ervaring uit mijn praktijk als vrouwencoach. Ik heb een eigen coachopleiding ontwikkeld speciaal voor vrouwen rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. 

De coachopleiding ‘Vrouw & Veerkracht’  is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes en technieken. Hierdoor kan je cliënten helpen om het beste uit zichzelf in deze periode in haar leven te halen. En ook op lange termijn effecten te bereiken. Je weet niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet.

enen   De coachopleiding Vrouw & Veerkracht

 

De coachopleiding bestaat uit 3 pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, coachingsvaardigheden en coachtechnieken.

 

✔ Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat om wie jij bent als persoon coach. Je leert te reflecteren. Want reflecteren is de basis voor je verder ontwikkelen als coach. Je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen. Gaat jouw eigen persoonlijke en professionele leerdoelen opstellen en bewandelt jouw eigen ontwikkel pad binnen de opleiding. Je krijgt hierbij ook persoonlijke supervisie.

 

✔ Coachingsvaardigheden

Coachingsvaardigheden zijn nodig om goede gesprekken te voeren en een cliënt het gevoel te geven echt gehoord te worden.  Je leert hoe kunt luisteren en open vragen kunt stellen en tot de kern kunt komen. Hoe je iemands doelen, hindernissen en hulpbronnen duidelijk naar boven kan krijgen. Waardoor je samen met je cliënt stappen kan gaan zetten.

 

✔ Coachingstechnieken

Om iemand verder te kunnen helpen is het ook belangrijk om verschillende coachtechnieken in huis te hebben. In de opleiding komt een veelvoud aan coachtechnieken en werkvormen aan bod als ACT (acceptance en commitment therapie), EMDR, EFT en compassion focused therapy aan bod. Je krijgt veel tools en handvatten waarmee je cliënten verder kunt helpen. Er wordt gewerkt met wetenschappelijk onderbouwde technieken en modellen.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Persoonlijk intake gesprek

De opleiding start met een persoonlijk intake gesprek. In dit gesprek maken we helder wat jij wilt leren in de opleiding en stellen we een persoonlijke ontwikkelplan voor je op.  Want jij bent als coach jouw eigen instrument!

i

Coachingsvaardigheden

We besteden uitgebreid aandacht aan het ontwikkelen van jouw coachingsvaardigheden. Je leert hoe je écht met volle aandacht kan luisteren, kan aansluiten bij de ander en vragen te stellen om tot de kern te komen.

Coachtechnieken

Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen die je kan gaan inzetten als coach. Je leert veel verschillende oefeningen die je kunt toepassen in de praktijk. Vooral door veel te oefenen en te doen.

Investering

Deze opleiding is de meest complete opleiding voor coaching rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. De plekken voor deze opleiding zijn erg beperkt. Ik heb slechts plek voor acht nieuwe deelnemers per 6 maanden.
De investering van deze complete opleiding is €2495,- en duurt gemiddeld 6 maanden. Dit bedrag is exclusief btw voor werkgevers en ondernemers.

De lesdagen zijn de basis van dit traject. Ook wordt het traject aangevuld met persoonlijke supervisie, intervisie, opdrachten en voer je zelf een coachtraject uit. Dit de opleiding nog meer verdieping.

Accreditatie is in aanvraag bij verschillende beroepsverenigingen, informeer voor de mogelijkheden.

Dit coachtraject is niet voor iedereen. Ik werk alleen met deelnemers die er echt aan toe zijn en zich volledig willen inzetten voor deze opleiding.

Wil jij vrouwen helpen om weer in balans te zijn? En meer te genieten? Laat hieronder dan een bericht achter dan neem ik contact met je op voor meer informatie.

€2495,- 

Ja, ik wil graag meer weten