Vrouwencoach opleiding

Niets is mooier dan een ander steun, inzicht en handvatten te geven

Coach opleiding rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap.

Je vind het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden, maar je wilt meer…

 

Steun, inzicht en handvatten geven

 

Een vrouw écht kunnen helpen om meer te kunnen ontspannen, genieten en zich veilig te voelen. Dat is wat je wilt! Je voelt je vaak machteloos als je een vrouw ziet struggelen.  Een vrouw die tijdens haar vruchtbaarheidstraject je verteld dat ze alweer niet zwanger is geworden; een vrouw die niet over haar bevalling durft te praten of als een moeder vol spanning haar tegenstribbelende peuter van school haalt. Je moet je inhouden om niet te helpen en ongevraagde goedbedoelde adviezen te geven. Je wilt graag vrouwen in deze situaties kunnen coachen. Ze meer zelfvertrouwen willen geven en helpen om een nare ervaring te verwerken.

 

 

 

 

Herken jij je hierin?

Ben je ervaringsdeskundig?

Heb je uit eigen ervaring meegemaakt heeft hoe het is om geen roze wolk te hebben? Of heb jij lang in een vruchtbaarheidstraject gezeten voor je zwanger werd?  Of ben je ongewenst kinderloos? En heb je van daaruit het verlangen gekregen om een opleiding te volgen en andere vrouwen te coachen? Je eigen ervaring als jouw unieke kracht inzetten? En dat te combineren met kennis van de psychologie en coaching vaardigheden?

Verloskundige en wil je dat stukje extra bieden?

Zie jij in de praktijk regelmatig vrouwen die last hebben van een traumatische bevalling of somberheid en stress ervaren tijdens of na de zwangerschap? Zou jij wat meer handvatten willen hebben om deze vrouwen beter te kunnen ondersteunen?  Zodat vrouwen meer in balans zijn en met vertrouwen de bevalling en kraamweek tegemoet gaan.

Zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders?

 Ben jij zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders? Bijvoorbeeld als kraamzorg, fysiotherapeut, doula of verpleegkundige? En weet jij niet zo goed hoe je er het beste mee om kunt gaan wanneer een vrouw emotioneel is of het zwaar heeft? Weet je dan niet altijd wat je kan doen of zeggen? De zorgverleners rondom de vrouw maken vaak of zij ervaringen als traumatisch of juist positief ervaren. Daarnaast staat dicht naast de vrouw, waardoor jij de mogelijkheid hebt iets te veranderen. Een hele belangrijke rol heb jij dus! Wil jij er voor je patiënten zijn en ze een veilige omgeving kan bieden en ze coachen door een moeilijke tijd?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Hoe zou het voor je zijn als je…

✔ Vrouwen kan coachen naar meer (veer)kracht?

✔ Vrouwen kan ondersteunen om met meer rust en vertrouwen hun vruchtbaarheidstraject kunnen doorstaan?

✔ Vrouwen met jouw ondersteuning meer kunnen genieten van de zwangerschap/ kraamweek en het moederschap?

✔ Technieken en oefeningen kan toepassen die helpen bij de verwerking van en omgaan met stress, trauma, angst en rouw?

✔ Weet wat je wel en juist net niet moet zeggen tegen vrouwen die het moeilijk hebben?

✔ Vrouwen kan helpen keuzes te maken? Hun waarden naar boven te brengen en hoe zij meer de keuzes kan maken en dingen kan gaan doen die voor haar belangrijk zijn?

✔ De tools en handvatten kent en weet toe te passen die een vrouw helpen om meer rust in haar hoofd te krijgen en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?

 

 

Met De Vrouwencoach Opleiding kan jij dit bereiken!

 

Opleiding De Vrouwencoach

 

Ik ben Laura en geef de opleiding tot vrouwencoach samen met gastdocenten.

In deze opleiding combineer ik mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog in combinatie met mijn eigen ervaring en ervaring uit mijn praktijk als vrouwencoach. Ik heb een eigen coachopleiding ontwikkeld speciaal voor het coachen van vrouwen rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. 

De basiscoachopleiding vrouwencoach  is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes en technieken. Hierdoor kan je cliënten helpen om het beste uit zichzelf in deze periode in haar leven te halen. En ook op lange termijn effecten te bereiken. Je weet niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet.

De Vrouwencoachopleiding

 

De coachopleiding bestaat uit 4 pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, psychologie, coachingsvaardigheden en coachtechnieken.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat om wie jij bent als persoon coach. Je gaat kritisch reflecteren op jouw handelen als coach. Want reflecteren is de basis voor je verder ontwikkelen als coach. Je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen. Gaat jouw eigen persoonlijke en professionele leerdoelen opstellen en bewandelt jouw eigen ontwikkel pad binnen de opleiding. 

 

Psychologie

Psychologie gaat in op wetenschappelijke kennis over specifieke psychische problematiek en psychopathologie rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. Zo worden ongewenste kinderloosheid, rouw, (parentale) burn-out, postpartum depressie en bevallingstrauma behandelt. Je krijgt specifieke tips, adviezen en werkvormen voor het begeleiden. En leert ook wat jouw bijdrage kan zijn en wanneer je beter kan doorverwijzen.

 

 Coachingsvaardigheden

Coachingsvaardigheden zijn nodig om goede gesprekken te voeren en een cliënt het gevoel te geven echt gehoord te worden.  Je leert hoe je aandachtig kunt luisteren en open vragen kunt stellen en tot de kern kunt komen. Hoe je iemands doelen, hindernissen en hulpbronnen duidelijk naar boven kan krijgen met behulp van het coachmodel. En leert een heel coachtraject van intake tot evaluatie en afronding uit te voeren. Waardoor je samen met je cliënt stappen kan gaan zetten.  

 

Coachingstechnieken

Om iemand verder te kunnen helpen is het ook belangrijk om verschillende coachtechnieken in huis te hebben. In de opleiding komt een veelvoud aan coachtechnieken als ACT (acceptance en commitment therapie), CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie, EFT (emotionally focused therapy), Geweldloze communicatie en zelfcompassie aan bod. Je krijgt veel tools en handvatten waarmee je cliënten verder kunt helpen. 

Hoe ziet de opbouw van de opleiding eruit?

Gratis oriëntatie gesprek

Voorafgaand aan de opleiding vind er een telefonisch persoonlijk oriëntatie gesprek plaats. In dit gesprek maken we helder wat jij wilt leren in de opleiding en wat je ermee wilt bereiken.  Ook kan ik je meer vertellen over de opleiding en kan je alle vragen stellen die je hebt.  Zo kijken we samen of de opleiding passend is voor jou.

i

Lesdagen

We besteden uitgebreid aandacht aan het ontwikkelen van jouw kennis over psychologie en psychopathalogie  en coachingsvaardigheden en technieken. Je leert hoe je écht met volle aandacht kan luisteren, kan aansluiten bij de ander en vragen te stellen om tot de kern te komen. 

Eigen coachtraject

Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen die je kan gaan inzetten als coach.  Vooral door veel te oefenen en te doen. Je gaat een eigen coachtraject uitvoeren met een oefencliënt. Je leert een volledig coachtraject uit te voeren van intake tot evaluatie. 

 

Investering

 

Deze opleiding uniek in Nederland en is de meest complete opleiding voor coaching rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. De plekken voor deze opleiding zijn beperkt.

 

De investering van deze complete opleiding is €2950,- excl. BTW en duurt gemiddeld 9 maanden.  De opleiding omvat 12 lesdagen en is inclusief een gratis telefonisch intake gesprek, koffie/thee, uitgebreide lunch, versnapering, locatie en cursusmateriaal.

 

De lesdagen zijn de basis van dit traject. De lesdagen bevatten ook een stuk persoonlijke supervisie, intervisie en opdrachten. Daarnaast voer je zelf een coachtraject uit van intake tot evaluatie en afronding. De tijdsinvestering van de opleiding is zo’n 8 uur per week.

 

 

Gastdocenten

 

 

Simone Sinjorgo – Ongewenste kinderloosheid en miskraam

Simone is psychosociaal lichaamsgericht therapeut, ervaringsdeskundige en trainer. “Als jong meisje droomde ik van een groot gezin. Toen ik trouwde leek dat zo logisch. Het liep anders dan mijn gewenste ‘verwachting’. Als de dag van gisteren kan ik me de uitslag nog herinneren. Flinke misvorming van mijn baarmoeder en mijn ex sterk verminderd onvruchtbaar. Die dag ging ik een beetje dood.”
Sinds februari 2009 heb ik een eigen praktijk en steun ik vrouwen, mannen en stellen bij miskraam, vruchtbaarheidsbehandelingen en in hun proces van ongewenst kinderloos zijn. Het is mijn wens dat iedereen in een fertiliteitstraject vanuit ontspanning keuzes kan maken bij de dilemma’s die het met zich meebrengt. En het is ook mijn wens dat iedereen die ongewenst kinderloos is weer volop kunnen genieten van hun leven zonder kinderen.

 

Accreditatie

 

KNOV: Categorie A: 16 PE punten/ categorie D: 60 PE punten
NFG: 24 PE punten bijscholing algemeen

 

 

Meer informatie of brochure?

Wil jij vrouwen helpen om weer in balans te zijn? Mail info@devrouwencoach.nl of bel 06 51038258. Ik kan je dan een brochure sturen of een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek met je plannen om te kijken of de opleiding bij je past.

 

)Data Vrouwencoachopleiding 2024

 

Locatie: Apeldoorn

Nog 4 plekken beschikbaar

12 Dagen van 10.00 uur tot 16.30 uur

 

Start Februari 2024

2 & 3 februari Start 2 daagse
23 februari
8 maart
22 maart
12 april
19 april
17 mei
31 mei
14 juni
28 juni (reserve)
6 en 7 juli Slot 2 daagse

Schrijf je in door het volgende inschrijfformulier in te vullen:

 

Ik ervaar deze opleiding als een hele waardevolle toevoeging op mijn basisopleiding. Het geeft concrete inzichten en en toepassingen om vrouwen bij te staan op vele momenten in haar leven en om haar weer in haar kracht te zetten.

Hele goede theoretische opleiding, is niet oppervlakkig maar gaat de diepte in zodat je vrouwen echt kan coachen in de praktijk. De combinatie met oefenen is heel fijn en gelijk goed toepasbaar. Kwalitatief een goede opleiding.

Heel specialistische coachopleiding waar je de basis van het coachen leert binnen een relatief onbekend terrein.

Ja, ik wil graag meer weten

 

Mail: info@devrouwencoach.nl of bel 0651038258