Laura Henny

Balans en gelukscoach voor vrouwen

Hi, Ik ben Laura! Toegepast psycholoog en coach. Ik help vrouwen die stress ervaren naar meer rust, energie en balans

Mijn verhaal

 

Ik was mijzelf kwijt.

In twee jaar tijd was ik afgestudeerd, ging ik op wereldreis, kreeg ik een relatie, ging samenwonen, werd zwanger en kreeg een kindje. Toen mijn dochter geboren werd raakte ik mijzelf kwijt. Niks roze wolk, uitputting, somberheid, spanning en keihard werken. Dat is hoe ik die eerste tijd ervoer. Ik was alleen nog maar bezig met de zorg voor mijn dochter en hing mijn identiteit hier volledig aan op. Toen zij met vier maanden op de IC terecht kwam met een meningokokken sepsis, leek het alsof mijn leven uiteen viel. Gelukkig heeft ze het gered en er niets blijvend aan overgehouden. Die tijd erna voelde ik dankbaarheid, iedere dag weer. Maar ook veel verdriet en eenzaamheid. Ik dacht vaak terug aan wat er gebeurt was en voelde mij niet begrepen door anderen.

Ik cijferde mijzelf weg. En kon van de tijd met mijn dochter amper genieten omdat ik de hele tijd op ‘aan’ stond  en zat inde overlevingstand.

Waar blijf ik?

Tot er een moment kwam dat ik inzag dat het anders moest. Dat ik verlangde naar de tijd voordat ik moeder was. Ik wilde de ‘oude’ ik weer zijn. Die ik die onbezorgd, gedreven, gezellig en vrolijk was.  Die dromen en verlangens had en luisterde naar haar gevoel. Het werd tijd om het leven meer te gaan leiden en te verwerken wat er gebeurt was.

Ik ging ruimte maken voor wat ik belangrijk vind. Ik zag in dat ik keuzes moest maken die ervoor zouden zorgen dat ik in mijn kracht ging staan. Die mij gelukkig maakte. Juist zodat ik ook een goede moeder en leuke partner kon zijn.

Van onzekerheid en stress naar balans en geluk

Ik maakte meer tijd voor mijzelf, ging wandelen, schilderen, wandelen, dansen en was vaak te vinden bij mijn paard. Iedere maand had ik een   Volgde opleiding en coaching voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo deed ik een opleiding hypnotherapie, EMDR en ACT (acceptance en commitment therapie). Ik volgde mijn droom die ik jaren eerder al had en startte mijn eigen praktijk voor psychologie en coaching. Ik kwam steeds meer in mijn kracht te staan en kon meer en meer genieten.

Door keuzes te maken die goed waren voor mijzelf kreeg ik de energie en rust die mij in staat stelde om weer écht te kunnen genieten. En vond mijn ‘oude’ ik weer terug.

Jij kan het ook
Ik realiseerde mij dat dit voor iedere vrouw mogelijk is, met de juiste inzichten en handvatten en door er bewust mee bezig te zijn. Door te ontdekken wat jouw waarden zijn en hiernaar te leven. Door te accepteren wat je niet kan veranderen, hoe moeilijk dat ook is en blijft.
Inmiddels heb ik met mijn coaching al meer dan honderd vrouwen verder mogen helpen.

Het is mijn missie om vrouwen die uit balans zijn te ondersteunen naar een leven met meer balans, geluk en liefde. Een leven volgens je waarden, dat bij jou past. Zodat je weer voluit kan leven! 

Waar ik in geloof

Mijn waarden

Wat ik belangrijk vind in het leven zijn geluk, verbondenheid, balans, rust groei, vrijheid en authenticiteit. De grootste bron van geluk is voor mij mijzelf verbonden voelen, met mijzelf, anderen en de natuur. 

Veranderen en accepteren

Verander wat je niet kan accepteren,
Accepteer wat je niet kan veranderen.
En ken het verschil tussen beiden. 

Genieten

Ultiem genieten is het voor mij een fijn moment met mijn dochter, hond, familie en vrienden hebben. Een moment van diepe verbondenheid en samen beleven. Kostbare momentjes. Die het allemaal de moeite waard maken.

Hoe werk ik?

Ik help vrouwen die uit balans zijn met het hervinden van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Met als beginpunt de acceptatie van de gevoelens die er zijn bij de situatie nu. Om vervolgens ruimte te maken voor stappen naar een leven gericht op jouw waarden.

Waarin ik mij onderscheid in mijn coaching is dat mijn coaching diepgaander is. Ik stop niet bij het opstellen van doelen en stappen zetten. Ik kijk ook naar wat eronder zit. Welke gevoelens en gedachten houden je tegen. Zo werk je niet alleen aan je doelen, maar aan duurzame verandering.

Mijn coaching is uniek door de combinatie van persoonlijke ervaring en wetenschappelijke inzichten uit de psychologie. Mijn aanpak is niet zweverig, maar er is wel ruimte voor jouw emoties. 

 

 

Neem contact met mij op en ik beantwoord graag je vragen

 

Mail: info@devrouwencoach.nl of bel 0651038258