bevallingstrauma

Bevallingstrauma of heftige bevalling?

Heb jij hulp nodig bij het verwerken van een heftige bevalling of bevallingstrauma? Heb je last van herbeleving, angst, vermijdend gedrag, somberheid of prikkelbaarheid? Of voel je je anders na je bevalling?

Klachten

Indien je merkt dat je na de bevalling last hebt van:
  • herbeleving, nachtmerries/flashbacks van de (traumatische) bevalling
  • vermijdend gedrag, niet willen praten over de zwangerschap/bevalling of geen foto’s willen zien
  • angst, hulpeloosheid of verschrikking als je aan je bevalling denkt
  • verhoogde prikkelbaarheid, kort lontje, concentratieproblemen of slaapproblemen
  • negatieve gedachtes en gevoelens over jezelf, anderen en de wereld
 

Een volgende bevalling

Het kan ook zijn dat je bij je vorige kindje een heftige bevalling hebt gehad en hier niets meegedaan hebt. Dit komt vaak voor, je probeert de nare ervaring te vergeten of het zoveel mogelijk weg te drukken. Echter nu je weer zwanger wilt worden of bent, ga je straks weer een bevalling tegemoet. Het kan dan enorm lastig voor je zijn, je weet dat je weer moet bevallen. Je kan dan weer last krijgen van angst en andere klachten Het kan dan goed zijn om coaching of therapie te volgen om je traumatische bevalling te verwerken. Zodat je zonder de negatieve gevoelens en klachten je aankomende bevalling in kunt gaan en zonder zorgen kunt genieten van je zwangerschap.

Werkwijze

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een plan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de coaching aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. De Vrouwencoach helpt jou door middel van een kortdurend traject. Jij staat als mens bij ons centraal. De Vrouwencoach luistert naar jou en jouw verhaal en geeft je steun, inzicht en handvatten om daarna weer zelf verder te kunnen. Een traject kan bestaan uit coachgesprekken, EMDR, hypnose en acceptance en commitment therapie (ACT).

Maak een afspraak

Wil jij weten of therapie voor het verwerken van je bevallingstrauma iets voor jou kan betekenen? Neem dan met mij met op via: 06 510 38 258 of info@devrouwencoach.nl  
bevallingstrauma

De vrouwencoach aangesloten bij lkpz