Zoek je een opleiding bevallingstrauma verwerken? Dan is de vrouwencoach opleiding écht iets voor jou. Steeds meer vrouwen hebben behoefte aan extra ondersteuning om om te gaan met hun bevallingstrauma. Veel vrouwen willen hun man en vriendinnen er liever niet zo mee lastig vallen maar hebben wel de behoefte om erover te praten.

Ben jij?

Moeder

Moeder en heb je uit eigen ervaring meegemaakt heeft hoe het is om geen roze wolk te hebben? Ben je als moeder erg onzeker geweest? Of heb jij lang in een vruchtbaarheidstraject gezeten voor je zwanger werd? En heb je van daaruit het verlangen gekregen om andere vrouwen te coachen? Je eigen ervaring als jouw unieke kracht inzetten? En dat te combineren met kennis van de psychologie en coaching vaardigheden?

Verloskundige

En zie jij in de praktijk regelmatig vrouwen die last hebben van een traumatische bevalling of somberheid en stress ervaren tijdens of na de zwangerschap? Ben je op zoek naar een opleiding bevallingstrauma verwerken of vrouwencoaching? Wil jij betere ondersteuning kunnen bieden doordat je ook goed kan coachen en de kennis hebt psychologie rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap? Zodat vrouwen meer in balans zijn en met vertrouwen de bevalling en kraamweek tegemoet gaan.

Kraamzorg

En wil jij er écht helemaal zijn voor vrouwen in deze periode? Niet alleen door je goede zorg, maar ook door goed te luisteren naar de kraamvrouw en haar tools en handvatten te kunnen geven om om te kunnen gaan met alles wat er op haar afkomt? Om haar te helpen grenzen te stellen bijvoorbeeld naar de kraamvisite en om te gaan met haar babyblues? En haar goed voor zichzelf te leren zorgen? Want die eerste week heeft veel invloed op het moederschap.

Verpleegkundige

In een vruchtbaarheidskliniek, op de kraamafdeling of neonatologie? En wil jij meer kunnen betekenen voor je patiënten? Er nog meer kunnen zijn voor deze vrouwen en moeders? Wil jij weten wat wel helpend is om te doen en zeggen en wat je beter niet kan doen? Uit eigen ervaring en de ervaringen van mijn cliënten weet ik dat de zorgverleners rondom de vrouw vaak maken of zij ervaringen in het ziekenhuis als traumatisch ervaren. Als jij er echt voor je patiënten kan zijn en ze een hart onder de riem steekt, kan dat een heel groot verschil maken!

Hoe zou het voor je zijn als:

– Vrouwen kan helpen hun bevallingstrauma te verwerken?

-Moeders kan coachen naar meer (veer)kracht?

– Vrouwen ondersteunen om met meer rust en vertrouwen hun vruchtbaarheidstraject kunnen doorstaan?

-Met jouw ondersteuning meer kunnen genieten van de zwangerschap/ kraamweek of het moederschap?

– Technieken en oefeningen kan toepassen die helpen bij de verwerking van trauma, angst en rouw?

– Je weet wat je wel en juist net niet moet zeggen tegen
vrouwen die het moeilijk hebben?

– Kan signaleren wanneer een vrouw last heeft van stress,
somberheid, trauma of angst?

– Je vrouwen kan helpen keuzes te maken? Hun waarden naar
boven te brengen en hoe zij meer de keuzes kan maken en dingen kan gaan doen
die voor haar belangrijk zijn?

– Je weet welke impact een kinderwens, zwangerschap en het
moederschap heeft op de identiteit en relaties van de vrouw? En hier mee om kan
gaan?

– Je de tools en handvatten kent en weet toe te passen die
een vrouw helpen om meer rust in haar hoofd te krijgen en met meer vertrouwen
de toekomst tegemoet te gaan?

Met De Vrouwencoach Opleiding/ opleiding bevallingstrauma verwerken kan jij dit bereiken!

Coachmethode

De coachmethode ‘Vrouw & Veerkracht’  biedt de basis voor de opleiding bevallingstrauma verwerken/ de vrouwencoach opleidingen. Deze methode is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes en technieken. Hierdoor kan je cliënten helpen om het beste uit zichzelf in deze periode in haar leven te halen. En ook op lange termijn effecten te bereiken. Je weet niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet.

De coachmethode V&V bestaat uit 3 pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, coachingsvaardigheden en coachtechnieken.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat om wie jij bent als persoon coach. Je leert te reflecteren. Want reflecteren is de basis voor je verder ontwikkelen als coach. Je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen. Gaat jouw eigen persoonlijke en professionele leerdoelen opstellen en bewandelt jouw eigen ontwikkel pad binnen de opleiding. Je krijgt hierbij ook persoonlijke supervisie.

Coachingsvaardigheden

Coachingsvaardigheden zijn nodig om goede gesprekken te voeren en een cliënt het gevoel te geven echt gehoord te worden.  Je leert hoe kunt luisteren en open vragen kunt stellen en tot de kern kunt komen. Hoe je iemands doelen, hindernissen en hulpbronnen duidelijk naar boven kan krijgen. Waardoor je samen met je cliënt stappen kan gaan zetten.

Coachingstechnieken

Om iemand verder te kunnen helpen is het ook belangrijk om verschillende coachtechnieken in huis te hebben. In de opleiding komt een veelvoud aan coachtechnieken als ACT (acceptance en commitment therapie), EMDR, EFT, The Work, Geweldloze communicatie, hypnose en compassion focused therapy aan bod. Je krijgt veel tools en handvatten waarmee je cliënten verder kunt helpen.

Lees hier meer over de opleiding bevallingstrauma verwerken/ de vrouwencoachopleiding.

 

 

Heb je vragen? Neem contact op: